Πρωτάθλημα Ελλάδος minifootball 2012 – 2013

Log_hellasΤο Πρωτάθλημα Ελλάδος Minifootball είναι η επίσημη Εθνική Διοργάνωση της Ελλάδος και ξεκινάει από τη σεζόν 2013-14. Το πρωτάθλημα Ελλάδος συγκροτούν όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στα εσωτερικά πρωταθλήματα των γηπεδικών εγκαταστάσεων που έχουν επίσημα πιστοποιηθεί ανά την Ελλάδα από την GCMFA. Συνεπώς η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Ελλάδος είναι μία πάρα πολύ απλά διαδικασία που ξεκινά από δήλωση μίας ομάδας στο εσωτερικό Πρωτάθλημα μίας επίσημης εγκατάστασης. Οι πιστοποιημένες εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες στο σχετικό link του www.greekminifootball.com (κατηγοριοποιημένες ανά νομό) ενώ στα αποτελέσματα και βαθμολογίες μπορούν όλοι να εντοπίσουν την ομάδα που τους ενδιαφέρει και την πορεία της από την 1η μέρα έναρξης των αγώνων. Ο ακριβής αριθμός των ομάδων για την 1η σεζόν θα γίνει γνωστός το Σεπτέμβριο του 2013 με την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης αλλά υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες. Όλοι οι ελληνικοί νομοί έχουν πιστοποιημένες εγκαταστάσεις από την GCMFA και αυτό δίνει την δυνατότητα στους λάτρεις του minifootball από τα Ιόνια νησιά ως τα Δωδεκάννησα και από τον Έβρο ως την Κρητη να συμμετέχουν με τις ομάδες τους στην ανάδειξη της Πρωταθλήτριας Ελλάδος για κάθε σεζόν. Η δομή της διοργάνωσης σε Πανελλήνιο επίπεδο είναι η εξής:

Α’ Φάση: Πρωτάθλημα Εγκατάστασης Στο κυνήγι της πρωτιάς του εσωτερικού πρωταθλήματος μπαίνουν όλες οι ομάδες που έχουν  δηλώσει συμμετοχή στην εγκατάσταση. Η δομή της Α Φάσης καθορίζεται από την Διοίκηση της Εγκατάστασης και εγκρίνεται από την GCMFA εφόσον πληροί τα κριτηρία που έχει εξαρχής θέση η Ομοπσονδία. Η Α Φάση είναι και η πιο χρονοβόρα, καθώς περιλαμβάνει περισσότερους γύρους (με Ομίλους και νοκ άουτ αγώνες) και η έναρξη ορίζεται στη χρονική περίοδο που αποφασίζει η Διοίκηση της εγκατάστασης.

Β’  Φάση: Play off Νομού Από την Α Φάση προκρίνονται οι πρώτοι κάθε εγκατάστασης. Αναλόγως της συνολικής αναλογίας ομάδων ανά εγκατάσταση, μπορεί η GCMFA να ορίσει ότι από την Α Φάση θα προκριθούν και κάποιοι δεύτεροι. Εδώ οι αγώνες είναι διπλοί, εντός και εκτός έδρας μέχρι την ανάδειξη της 1ης ομάδας του Νομού (από 1 μέχρι και 3 γύρους ενδέχεται να περιλαμβάνονται).

Γ’ Φάση: Play off Διαμερίσματος Από την Β Φάση προκρίνονται οι πρώτοι κάθε Νομού. Αναλόγως της συνολικής αναλογίας Νομών ανά διαμέρισμα, μπορεί η GCMFA να ορίσει ότι από την Β Φάση θα προκριθούν και κάποιοι δεύτεροι Νομών. Εδώ οι αγώνες είναι διπλοί, εντός και εκτός έδρας μέχρι την ανάδειξη της 1ης ομάδας του Νομού (από 1 μέχρι και 3 γύρους ενδέχεται να περιλαμβάνονται).

Δ’ Φάση: Πανελλήνιοι Τελικοί Από την Γ Φάση προκρίνονται οι πρώτοι κάθε Διαμερίσματος (συνόλου Νομών). Αναλόγως της συνολικής αναλογίας ομάδων / Διαμέρισμα, μπορεί η GCMFA να ορίσει ότι από την Γ Φάση θα προκριθούν και κάποιοι δεύτεροι ή και τρίτοι Νομών. Εδώ όλοι οι αγώνες διεξάγονται σε μία Πανελλήνια Τελική Φάση και όλες οι ομάδες φιλοξενούνται από την GCMFA. Ο συνολικός αριθμός των ομάδων θα είναι 16 και οι αγώνες είναι μονοί, νοκ άουτ και διεξάγονται όλοι σε 3 ημέρες μέχρι την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ελλάδος.