Δράσεις και φιλοσοφία

1. Σε Ελλάδα και Κύπρο λειτουργούν εκατοντάδες εγκαταστάσεις Minifootball οι οποίες αποτελούν 100% ιδιωτικές επιχειρήσεις και μέχρι την ίδρυση της GCMFA δεν είχε γίνει ποτέ η συνένωσή τους σε ένα ενιαίο εθνικό δίκτυο. Η GCMFA πλέον πιστοποιεί τις κορυφαίες εγκαταστάσεις ανά πόλη, σε ολόκληρη την επικράτεια των δύο χωρών και τις εντάσσει στο εθνικό δίκτυο Minifootball δίνοντας μία ξεχωριστή διάσταση στο άθλημα αλλά και ένα σημαντικό κίνητρο στις διοικήσεις των εγκαταστάσεων να διατηρούν τις υποδομές τους σε υψηλά λειτουργικά standards.

2. Σε Ελλάδα και Κύπρο διεξάγονται εκατοντάδες διοργανώσεις σε διάφορα επίπεδα, με διαφορετικά μοντέλα οργάνωσης και με διαφορετικές γεωγραφικές βάσεις. Τουρνουά εσωτερικά κάθε εγκατάστασης, τουρνουά διαγηπεδικά σε μία πόλη, πρωταθλήματα που διεξάγονται σε πολλές πολείς κτλ. Η GCMFA έχει διπλό σκοπό: Αφενός να πιστοποιήσει τις κορυφαίες διοργανώσεις που διεξάγονται σε Ελλάδα και Κύπρο εντάσσοντας τις συγκεκριμένες στο πρόγραμμα AFFILIATED CHAMPIONSHIPS της GCMF, δίνοντας δηλαδή την επίσημη πιστοποίησή της, αφετέρου την δημιουργία του Επίσημου Εθνικού Πρωταθλήματος Minifootball σε ΟΛΟΥΣ τους νομούς της Ελλάδος και αντίστοιχα σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου μέσα από τη συνένωσή των εσωτερικών πρωταθλημάτων των πιστοποιημένων εγκαταστάσεων στις 2 χώρες.

3. Η GCMFA αποτελεί το επίσημο μέλος της European Minifootball Federation (EMF) η οποία είναι σε Ευρωπαϊκό Επίπδο η κορυφαία έκφραση του αθλήματος με συνεχώς αυξανόμενη κάλυψη χωρών (αυτή τη στιγμή 24 χωρών) και της υπό σύσταση αυτήν την περίοδο World Minifootball Federation (WMF) η οποία μετρά ιδρυτικά μέλη από όλες τις ηπείρους. H GCMFA ως ο επίσημος ελλαδικός και κυπριακός φορέας του αθλήματος, είναι και ο φορέας που οργανώνει και μεριμνεί για την Εθνική Ελλάδος και την Εθνική Κύπρου. Οι δύο Εθνικές Ομάδες εκπροσωπούν τις δύο χώρες στις διεθνείς διοργανώσεις και σύμφωνα με την πορεία τους σε αυτές καθορίζεται και το ranking των χωρών.