Ειδήσεις|8 Απριλίου 2013

To Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα ξανά στο προσκήνιο της αθλητικής Ευρώπης μετά από αρκετά χρόνια αποχής! Η EMF, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Minifootball ανέθεσε στη χώρα μας την διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον ερχόμενο Οκτώβριο!  Η πόλη του Ρεθύμνου στις 10-14 Οκτωβρίου 2013 φιλοξενεί πλέον και επισήμως το miniEURO 2013 και αυτό αποτελεί τεράστια τιμή για τη χώρα μας αλλά και και για την Κρήτη. Η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού (όπως προσφάτως είχε τονίσει και ο Όττο Ρεχάγκελ) βρίσκεται στα χέρια της Greek & Cypriot Minifootball Association αλλά και των φορέων που πρέπει να βρεθούν στο πλευρό αυτής της τεράστιας προσπάθειας.

Συνολικά 24 Εθνικές Ομάδες θα συμμετάσχουν με σκοπό την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ευρώπης για το 2013. To miniEURO 2012 που έλαβε χώρα στο Κισινάου της Μολδαβίας στέφθηκε με οργανωτική επιτυχία όμως η ελληνική υποψηφιότητα φέτος έθεσε τον πήχυ πολύ ψηλά. Η GCMFA κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και παρουσίασε τις προθέσεις και το πλάνο της στην EMF με αποτέλεσμα η EMF  μετά από ένα χρονικό διάστημα ελέγχων και συγκρίσεων να ανακοινώσει επισήμως την Ελλάδα.  Κροατία, Ισραήλ και Γερμανία διεκδίκησαν την διοργάνωση με την τελευταία όμως να προβάλλει φαβορί για το 2014.

Οι επόμενες βδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και αναμένονται ανακοινώσεις σε όλα τα μέτωπα. Ανάλογες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν για την δομή των ομίλων της διοργάνωσης αλλά και για την κλήρωση που με αγωνία αναμένουν οι φίλαθλοι στη γηραιά ήπειρο.

Ανάμεσα στις 24 χώρες που θα συμμετάσχουν, είναι φυσικά και η Ελληνική ομάδα που θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση των ελλήνων φιλάθλων και ειδικά του κρητικού κοινού που έχει αποδείξει και στο παρελθόν πόσο πολύ κοντά βρίσκεται στη γαλανόλευκη. Πέρσι η συμμετοχή στα τελικά της Μολδαβίας προσέφερε μεγάλες εμπειρίες στα παιδιά που εκπροσώπησαν τη χώρα μας, μέσα από τα παιχνίδια απέναντι σε Τουρκία, Καζακστάν και Βουλγαρία, αλλά φέτος …και εντός έδρας αναζητείται μία υπέρβαση!

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της EMF στο site της που ήδη ντύθηκε στα γαλανόλευκα: http://www.eurominifootball.com/minieuro-2013-welcome-to-greece/

Ετικέτες:
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg